arrowHome arrow Nieuws arrow IJhorst 1 arrow GEEN PROMOTIE VOOR IJHORST 1 maandag, 23 oktober 2017
GEEN PROMOTIE VOOR IJHORST 1 PDF Print E-mail
maandag, 03 juni 2013

Het is IJhorst 1 zondag niet gelukt om ten koste van Giethoorn te promoveren naar de 4e klasse. IJhorst moest een 3-1 achterstand goedmaken. Met toeters, muziek en spandoeken werd er voor de nodige sfeer gezorgd om IJhorst 1 te helpen aan de overwinning. IJhorst probeerde de bal te laten gaan, maar ook deze wedstrijd bleek Giethoorn de betere ploeg. Grote kansen kregen beide ploegen niet maar het veldoverwicht was voor Giethoorn. Kort voor rust kwam Giethoorn op 0-1. Na rust de betere kansen voor Giethoorn maar het was IJhorst die scoorde. Een voorzet van Robert Brinkman werd door Rudi Gruppen koppend teruggelegd op Niels Venema (1-1). Vervolgens was het doelman Michael Carabain die een paar keer IJhorst in de race hield. Na een harde overtreding van Alex Leyendijk (direct rood) stond IJhorst ineens met tien man. IJhorst moest nog meer geven en kwam zelfs op voorsprong. Nick Smilde schoot vrij voor de keeper de 2-1 binnen. Helaas had IJhorst niet mee de kracht om de 3-1 te maken en werd Giethoorn de terechte winnaar van de strijd om een plek in de 4e klasse. IJhorst kan toch terugkijken op een prachtig seizoen met helaas net geen echte prijs. Wel bleef het nog lang onrustig.....

Na afloop werd er afscheid genomen van een aantal spelers en begeleiders. Michael Carabain, Berry Mennink en Rudi Gruppen doen een 'stapje terug' en Nick Smilde gaat het volgend seizoen bij Staphorst proberen. Ook het duo René Hogenhorst en Henk Witte stopt na dit seizoen.

Vrijdag a.s. is de laatste training van dit seizoen. Aanvang 20.00 uur.