arrowHome maandag, 23 oktober 2017

Wachtwoord

Onthoud mij
Wachtwoord vergeten?
Nog geen gebruikersnaam? Maak er één aan
Welkom op de officiële website van V.V. IJhorst!

V.V. IJhorst is opgericht in 1947 en bestaat dus al meer dan 60 jaar. V.V. IJhorst staat bekend in de omgeving als een gezellige en sociale vereniging waar iedereen welkom is. Met behulp van deze website willen wij u graag op de hoogte houden van alle ontwikkelingen binnen onze vereniging.

Veel plezier!

WIJC start Fair Play Competitie! PDF Print E-mail
Geplaatst door Arend Flederus
dinsdag, 30 januari 2007
In de Scheidsrechterscommissie van 18 december j.l. is geconstateerd dat het gedrag van (jeugd)spelers en leiders/toeschouwers op en rond de velden heel vaak sportief en fair is, maar dat er soms toch dingen gebeuren of gezegd worden die eigenlijk niet passen bij een amateurvereniging waar spelvreugde op de eerste plaats zou moeten komen. Al eerder is hier door de besturen van de vereniging aandacht aan gegeven, maar vanuit de Scheidsrechterscommissie is het idee gekomen om een Fair Play Competitie in te stellen.
Waarom een Fair Play Competitie?
Door het instellen van een Fair Play Competitie, inclusief Fair Play (wissel)Cup en een kleine prijs voor het team dat de Cup wint, krijgt sportief gedrag op en rond het veld positieve aandacht binnen de vereniging.

Opzet Fair Play Competitie
Voor de pupillen/jeugd wordt de Fair Play Cup éénmaal per seizoenhelft uitgereikt, te starten in het voorjaar van 2007. Voor de senioren gebeurt dit eens per seizoen, te starten in het seizoen 2007/2008.

Bij elke wedstrijd vult de scheidsrechter, zowel een clubscheidsrechter als een door de KNVB aangestelde scheidsrechter, een formulier in aan het einde van de wedstrijd. De formulieren worden verzameld door de Scheidsrechterscommissie, die op basis van de binnengekomen formulieren een (tussen)stand opmaakt en publiceert in het clubblad van WIJC.

De criteria die worden gehanteerd zijn:
  • Aantal Tijdstraffen
  • Aantal gele kaarten
  • Aantal rode kaarten
  • Werd er vooraf samen naar de wedstrijd toegeleefd?
  • Werd er veel op elkaar gemopperd in het veld?
  • Was er geen commentaar op de scheidsrechter in het veld?
  • Was er geen commentaar op de tegenstander in het veld?
  • Werd er positief gecoacht door de leiding?
  • Was er geen commentaar op de scheidsrechter door de leiding?
  • Werd er eerlijk gevlagd?
  • Werd er door toeschouwers positief aangemoedigd?

Bij de jeugd wordt aan het einde van een half seizoen de herfstkampioen (in december) en de lentekampioen (juni) bekend gemaakt. Het team dat deze titel wint ontvangt de wisselcup en een leuke attentie van het bestuur van WIJC.
Bij de Senioren wordt aan het einde van het seizoen de Fair Play Champion bekend gemaakt. Het team dat de titel wint ontvangt een passende attentie van de besturen van Wacker en IJhorst.

Dus…..
nog een extra reden om in en rond het veld sportiviteit hoog in het vaandel te (blijven) houden!!