arrowHome arrow Nieuws arrow IJhorst 1 arrow OZC - IJhorst vrijdag, 20 oktober 2017
OZC - IJhorst PDF Print E-mail
Geplaatst door Arno Haaijer
zondag, 04 maart 2007
OZC - IJhorst           2-0 (0-0)

Op 8 wedstrijden voor het einde van de competitie was iedereen er zich van bewust dat de wedstrijd tegen OZC wel eens van cruciaal belang kon zijn. Via allerlei ingewikkelde berekeningen is de kans namelijk groot dat de nummer 4 in de eindstand aan het einde mee mag doen aan de nacompetitie. Winnen was dan ook de simpele conclusie, bij winst zou het gat met nummer 5, 8 punten worden. Bij verlies is het kampioenschap van de baan en wordt de strijd om plek 4 te handhaven nog een lastige.

Vol vertrouwen vertrok een grote en fitte selectie naar Zorgvlied. Alleen doelpuntenmachine en ex FC Zwolle prof R. Daelessi kon niet meedoen omdat hij nog steeds geen spelerspas heeft. Tegen Blauwhuis kan hij zijn opwachting maken en kan  hij laten zien dat doelpunten maken helemaal niet zo moeilijk is. De wedstrijd kenmerkte zich in de eerste helft door kansjes, slecht voetbal, slechte passes, een heel slecht veld en de slag om het middenveld. Logische ruststand was dan ook 0-0.
Johan Dekker kreeg de beste kans voor IJhorst maar zijn inzet werd net geblocked.

Ook in de 2e helft lukte het beide ploegen niet om echt gevaar te stichten. Cristiaan Drogt kreeg namens IJhorst een aardige kans maar zijn inzet belandde op het dak van het doel. Op het moment dat iedereen zich eigenlijk al had verzoent met een gelijkspel was het OZC dat in de 80e min op 1-0 kwam. Een counter na slordig balverlies bij IJhorst leverde een voorzet van rechts op en de lange spits van OZC kopte via de paal raak. IJhorst probeerde nog wel maar een tweede counter in de 90e min betekende de 2-0.

Conclusie na vandaag is dat IJhorst de kansen op het kampioenschap heeft verspeeld en dat het nog een zware klus wordt om als 4e te eindigen.